¿Qué és el formigó imprès?

Abans de saber què és el formigó imprès, val la pena fer una pausa per saber què és el formigó tradicional i com ha evolucionat per convertir-se en una tècnica decorativa molt utilitzada per a terres i exteriors avui dia.

Entenem per formigó …

El formigó és un material constructiu composat per la següent combinació: un aglomerant, agregats (tipus sorra, grava.etc.) aigua i additius. El resultat és un material constructiu mal·leable, adherent i de gran duresa. No obstant això, les seves propietats poden variar en funció de la quantitat que s’apliqui de cada material en la barreja nomenada anteriorment.

Fa un temps enrere, sorgeix una alternativa als materials decoratius tradicionals que s’havien utilitzat fins al moment en paviments exteriors. El formigó imprès també anomenat paviment imprès comença a ser utilitzat per a terres a l’aire lliure: passejos, voreres, camins, carrers, terrasses, porxos, etc!

Què és el formigó imprès?

És la tècnica decorativa que consisteix en aplicar un morter continu realitzat en un mateix moment, normalment amb color sobre una superfície de formigó fresc. Aquest morter és el que aporta una aparença o similitud a materials tradicionals com ara la pedra, fusta, pissarra, ceràmica, etc.

Com s’aconsegueix que pugui ser un producte tan versàtil?

En moltes ocasions el formigó imprès no presenta una textura o presència llisa, sinó que conté formes, textures i relleus. Existeixen al mercat una gran varietat de plantilles que s’utilitzen en el mateix moment de l’aplicació del material per així aconseguir diferents acabats. Hi ha molts tipus per imitar llambordes, pedres, rajoles, fusta, sanefes, etc.

De la mateixa manera, que també al formigó imprès se li pot afegir color, pigments, ja siguin naturals o artificials per donar una coloració en el lloc on es vagi a aplicar el formigó imprès.

Quins avantatges i desavantatges presenta aquest material?

El formigó imprès presenta nombrosos avantatges com ara: la seva execució és ràpida, té una gran diversitat de possibilitats d’aplicació a causa de el gran nombre de plantilles o dissenys que se li pot aplicar, és un material econòmic en comparació a certs materials tradicionals, requereix de poc manteniment i és resistent gràcies a la seva duresa.

Com a contrapartida, també és un material que requereix de personal qualificat per a la seva aplicació, la seva reparació és costosa i no és un material que sigui acceptat en temperatures extremes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *